Gezonde Apples

Rode appel
Neem contact met ons op als je vragen hebt.
Mail met Gerard

Deel dit verhaal als je wilt…

De laatste tijd verschijnen er steeds vaker berichten dat bedrijven als Google en Apple zich gaan storten op het thema ‘gezondheid’. Onderwijs is trouwens ook zo’n favoriet onderwerp bij de computerreuzen. In beide sectoren gaat een boel geld om. Het is altijd fijn als je daar een graantje van mee kunt pikken. Bovendien zijn het marktgenres die goed zijn voor het imago van je bedrijf. Wie wil er nou niet worden geassocieerd met een gezonde levensstijl, of zelfontplooiing.

Apple zit al maximaal in de onderwijshoek. Het bedrijf gaat nu extra inspanning verrichten om ook de medische sector in te palmen. Nog dit jaar verschijnt een nieuw operating systeem (iOS 8) met een app die de werktitel ‘Healthbook’ draagt. De software kan allerhande fitness-statistieken genereren en opslaan, zoals het aantal gezette stappen, afgelegde kilometers, verbrande calorieën, gewichtsschommelingen en dan moet het ook nog mogelijk worden om hartritmes, bloeddruk en bloedsuikerspiegels te meten. Verder is de herinneringsfunctie voor het innemen van medicijnen handig (voor als je gezondheid een beetje hulp nodig heeft).

Zoals gebruikelijk bij Apple speelt alle informatie zich af in het geruchtencircuit. En daar hoort dan meteen de iWatch bij. De liefhebbers van Apple zien alle nieuwtjes over gezondheidapps uitsluitend in het licht van de komst van het vurig verlangde horloge. Ik snap dat wel. Je gaat natuurlijk je passen niet tellen met een monitor van 27 inch op je rug. Dat zou vallen onder de categorie ‘stormbaan met volle bepakking’. En dat is zeker niet de associatie waar een rebelse computerfirma op zit te wachten…

Ontdek meer van Textmaker