De start

Neem contact met ons op als je vragen hebt.
Mail met Gerard

Deel dit verhaal als je wilt…

Op 1 januari 1991 start ik de eenmanszaak Textmaker. Internet bestaat waarschijnlijk net. Het web heeft mij dan nog niet ingesloten. Nu wel! Het is ruim twintig jaar later!
Begin deze week zie ik -bij toeval- dat het adres www.textmaker.nl vrij is gekomen. Ik kan het niet laten om het te kopen. Het is eigenlijk volstrekt overbodig, want ik ben erg tevreden met mijn vorderingen op www.gofoto.nl.

Het logo van Textmaker is ontworpen door Taco Zwaanswijk van het bureau 5D in Den Haag. In ons kennismakingsgesprek heb ik uitgelegd wat de gedachte was achter mijn bedrijf: teksten in woord en geluid herschikken tot het een optimaal verhaal zou zijn. Interviews en documentaires voor de radio moeten korter en krachtiger worden dan tijdens het oorspronkelijke gesprek. In brochureteksten moet je meer weglaten dan oorspronkelijk bedacht.

Textmaker past en meet, wikt en weegt, schrijft en schrapt tot het eindproduct vorm heeft gekregen. De creatieve Taco vond die principes terug in het spel Tangram en legde de eerste letter van Textmaker met alle zeven stukken van de Chinese puzzel.

Contact Taco:
http://www.interactive-affairs.nl/

Ontdek meer van Textmaker