Einde van een tijdperk

Brittania
Neem contact met ons op als je vragen hebt.
Mail met Gerard

Deel dit verhaal als je wilt…

In de jaren ’70 las ik als een bezetene de boeken uit de Bob Evers serie. Drie jongens die allerlei wilde avonturen beleefden. Ik vond het spannend, heel spannend. Maar, de boeken hadden ook een zekere educatieve waarde, al was het minimaal. Zo had één van mijn helden de Britse encyclopedie Brittanica en daar werden allerlei weetjes uit geciteerd.

De Encyclopedia Brittanica is eeuwenlang het instituut van onfeilbare feiten geweest. De Winkler Prins, maar dan in het Engels. Dikke delen vol met informatie en illustraties. Binnenkort is het afgelopen. Er staan nog tweeduizend complete naslagwerken in het magazijn en als die op zijn, dan wordt er niet meer bij gedrukt. Het bedrijf heeft de digitale revolutie niet ontkend en is al jarenlang aan de slag met de digitale ontsluiting van al hun lemma’s en illustraties. Check daarvoor de site, of diverse apps.

Het is lastig om te bepalen of je dit soort nieuws nu ‘jammer’ moet vinden. De prachtige lederen boeken komen nooit meer terug. Daar staat tegenover dat de beschikbare informatie tegenwoordig veel beter beschikbaar is, sneller en uitgebreider. Interactief zelfs. Ach, Bob Dylan zong het al ‘the times they are a changin‘.

Bron: Reuters

Oorspronkelijk artikel

Aarzel niet langer. Stuur de WordPressdokter een berichtje als je hulp nodig hebt bij de bouw of het onderhoud van een website.

Het eerste consult is gratis!

Ik help je graag!