Google Min

Gerard Oonk Divers

Gevonden bij TechCrunch en bewerkt

Gevonden bij TechCrunch en bewerkt

Het rommelt stevig bij Google+. De topman, Vic Gundotra, heeft ontslag genomen (zegt ‘ie zelf), of moet vertrekken (zeggen anderen). De afdeling waar het platform wordt onderhouden gaat bovendien helemaal op de schop. De meeste van de ruim duizend werknemers gaat naar een andere unit in het Google-pand. De club die zich bezighield met de fotografie wordt ondergebracht bij Android.

Het zijn geruchten. De PR-club van de zoekmachinegigant ontkent voorlopig alles. Sterker nog: ze zeggen dat de strategie van Google+ niet gaat veranderen. Toch denken insiders dat Google+ zal gaan ‘verdampen’. Het blijft geen zelfstandig product, maar een faciliteit op de achtergrond.

Nu.nl schrijft: “De bronnen noemen Google+ nog niet officieel dood, maar stellen dat het ontslaan van de topman en het weghalen van bijna alle middelen voor zichzelf spreekt. Wat er overblijft van het team zou gaan werken aan widgets die de technologie en het platform van Google+ gebruiken.
Ook de verplichte integratie van producten als Gmail en Youtube met Google+ zou van tafel gaan. Er blijft nog wel een integratie bestaan, maar veel minder opvallend, menen de bronnen
“.

Eind 2013 liet Google in een blog weten dat er 300 miljoen maandelijks actieve gebruikers zijn. Nog eens 240 miljoen mensen komen indirect in aanraking met het sociale netwerk. Ter vergelijking: Twitter heeft 232 miljoen gebruikers per maand en WhatsApp 350 miljoen. Facebook staat wat dat betreft op eenzame hoogte met 1,15 miljard maandelijkse gebruikers.

De 300 miljoen actieve gebruikers zijn mensen die minstens een keer per maand hun stream bekijken of iets plaatsen op Google+. Het totale gebruikersaantal ligt volgens Google op 540 miljoen. Dat kan bijvoorbeeld door op +1 te klikken achter een zoekresultaat of door op een notificatie van Google+ in Gmail te klikken.