Publicaties

Het liefst vertel ik een journalistiek verhaal in verschillende werk- en distributievormen. Multimedia: tekst, video en fotografie gaan hand-in-hand.

Vaak zijn de eindproducten voor ‘onafhankelijke’ media-organisaties, soms voor een betalende opdrachtgever die veel vrijheid biedt.

Textmaker helpt bij diverse soorten publicaties, zoals artikelen, interviews en fotoreportages.

Huisaltaren

De gezamenlijke kerken in Amersfoort organiseerden in juni 2015 een foto-expositie over huisaltaren. Diverse kranten en magazines publiceerden enkele foto’s.

Publiciteit rond foto-expositie van Huisaltaren in opdracht van PKN-kerken in Amersfoort.Publiciteit rond foto-expositie van Huisaltaren in opdracht van PKN-kerken in Amersfoort.

NPO Radio 5

NPO Radio 5 bood de mogelijkheid om een multimediaal ‘radioportret’ te maken van de zeventigjarige Willeke Alberti. Het resultaat: een radiodocumentaire van 57 minuten, een aantal foto’s van de jarige en een geschreven interview.

NPO Radio 5 zendt op 6 februari een radioportret uit van Willeke Alberti. De vertolkster van het Nederlandstalige lied is zeventig jaar geworden.

La Scuola

De Academie voor Levenskunst in Nootdorp vroeg om een multimediale aanpak voor hun bedrijfspresentatie.

Windesheim

Voor het 25-jarig bestaan van de sectie Journalistiek aan de Windesheimacademie in Zwolle schreef Gerard Oonk een visie op de toekomst van het vakgebied:

Van Standpunt naar dialoog

ISBN: 9789085063087

Stef Bos

In opdracht van de platenmaatschappij van zanger/componist Stef Bos wordt een journalistieke fotoreportage gemaakt over de theatertoer 2013-2014:

Fotoreportage over de theatertoer van Stef Bos

Stef Bos in Carré

NCRV

De NCRV vraagt een serie portretten te maken van Nederlandse actrices voor een boekproject:

Nederlandse actrices

NCRV: Bijbelse vrouwen

Bedrijfsfilms

En we produceren bedrijfsfilms, in samenwerking met Marc de Hond producties:

Print

Textmaker helpt ook met marketing en communicatie. De twee initiatiefnemers van het project ‘Aardappeleters2014’ vroegen om extra aandacht in de lokale media.

Aardappeleters2014 De Stad Amersfoort
Aardappeleters2014 Amersfoort Nu
RTV Utrecht over Aardappeleters2014

Ouder audio- en videomateriaal