Mediamaker

Mijn naam is Gerard Oonk. Ik ben mediamaker en de eigenaar van Textmaker.
Dit is in het kort mijn verhaal.

Journalistiek

De docent Nederlands aan het VWO in Aalten heeft me enthousiast gemaakt voor taal, media en journalistiek. Ik ben hem nog iedere dag dankbaar!

Het ging verder met een studie Nederlands in Amsterdam. De Academie voor de Journalistiek in Zwolle volgde. Met het Oog op Morgen, de NCRV en de Wereldomroep hadden meteen werk voor me. Het was een heerlijke start.

De periode in Hilversum was mooi. Het waren vaak tropenjaren, maar ik houd wel van dat klimaat.

Curriculum Vitae

Een lange carrière brengt senioriteit met zich mee, overzicht en verantwoordelijkheidsgevoel, maar ook: prachtige herinneringen. Ik presenteerde programma’s op Radio 1, 2 en 3. Mijn stem heb ik ingezet voor ontelbare documentaires, reisprogramma’s en jingles. Nog steeds trouwens…

Creativiteit in een colbertje

Toen kwam het vaste dienstverband en een vergaderkamer vol personeelsbeleid, budgetten en strategische vergezichten. We verzonnen Stand.nl, Cappuccino, websites, Apps en themakanalen.

Creativiteit in een colbertje; ik had het niet willen missen.

De cirkel sluit zich. Ik ben weer zelfstandig ondernemer, net als toen. Je kunt bij me terecht voor media-advies, fotografie, toegankelijke teksten, websitebouw, of een voice-over. En voor journalistieke producties natuurlijk!

Het moet van topklasse zijn

Mijn interesse voor mensen is gebleven, nee, groter geworden. Iedereen heeft een verhaal. Dat wil ik helpen vertellen. Zo mooi mogelijk.

Bel me eens.
06 222 44 965