De bouw van jouw website

Het duurt maar 2 minuten om deze pagina te lezen. Daarna weet je precies wat je kunt verwachten. En natuurlijk kun je bellen of mailen als je vragen hebt. Helemaal bovenaan deze pagina staan de contactgegevens.

Glasheldere prijzen

De kosten voor een nieuwe website kunnen sterk variëren. Bij Textmaker kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan. We inventariseren -vrijblijvend- je wensen en maken daarna een offerte. Aan die prijsopgave houden we ons. Punt. De eindprijs van je nieuwe website wordt ‘in blokken’ opgebouwd. Je kunt onderdelen weglaten, of juist toevoegen.

Hoe werkt het

We spreken ergens af om jouw ideeën over de nieuwe website door te nemen. Waar wil je hem voor gaan gebruiken? Welke uitstraling wil je de site meegeven? Wat moet er op komen te staan? Hoeveel pagina’s, welke kleur, welke mogelijkheden? Dit kennismakingsgesprek duurt ongeveer anderhalf uur en je betaalt alleen de reiskosten.

Offerte per module

Uiterlijk twee dagen later krijg je de beloofde offerte in je mailbox. Daarop staat duidelijk wat we hebben afgesproken en wat de diverse onderdelen gaan kosten. Die eerste prijsopgaaf kun je nog wijzigen. Je kunt onderdelen laten verwijderen, of ze op een later moment laten toevoegen. Geen probleem. Zo houd je de eerste bouwkosten binnen jouw budget.

We gaan beginnen

Als we het helemaal eens zijn over de opdracht, dan gaan we aan de slag. We beginnen met de domeinnaam (het toekomstige internetadres) en de noodzakelijke serverruimte (de plek waar de pagina’s van de site worden opgeslagen). Bovendien adviseren we je over de software waarmee we de website kunnen gaan vormgeven.

Daarna bouwen we een eerste, werkend concept van je nieuwe website. Jij mag dan zeggen of we goed bezig zijn. Dit gedeelte van de bouwfase kost €650,00. Dat bedrag is exclusief BTW en gebaseerd op een website met vier tot zes verschillende pagina’s.

Wat komt er op je website

Tekst

Iedere website heeft ‘content’ nodig (tekst, foto’s, video, etc.). Misschien heb je al voldoende materiaal klaar liggen om je site te vullen. Misschien ook niet. Textmaker kan je dan helpen met copywriting, interviews, fotografie, videoproductie, podcasts en illustratiemateriaal. Daar maken we afspraken over.

De teksten zijn het belangrijkste onderdeel van de site (daar gaat Google je mee vinden). Als we jouw materiaal gaan herschrijven, dan kost dat €250,00. We kunnen ook volledig nieuwe teksten voor je schrijven. Dat is duurder, omdat het meer tijd kost. Reken op een bedrag van ongeveer €500,00 voor een ‘eenvoudige’ website

We helpen je ook om de teksten geschikt te maken voor zoekmachines zoals Google (SEO in vaktermen). Dat kost €75,00.

Fotografie

We zorgen -desgewenst- ook voor de fotografie. Je hebt voor een gemiddelde website al snel een stuk of vijftien scherpe en relevante foto’s nodig. Die heeft niet iedereen op voorraad liggen…

Voor het maken van foto’s rekenen we in dagdelen. Een fotosessie op één lokatie kost een ochtend, een middag, of een avond. De prijs is dan €250,00. Daar komt nabewerking bij. Reken op de helft van de tijd van de fotoshoot.

Logo

En als je nog geen (bedrijfs)logo hebt, dan kun je ons om een ontwerp vragen. Net als bij de fotografie rekenen we voor het logo-ontwerp in dagdelen van €250,00. Ga er maar vanuit dat we met vier uur werken (en overleggen) een heel eind zijn. Dan gaan we de puntjes op de ‘i’ zetten en de website kan worden gepubliceerd.

Workshop WordPress

Als je tevreden bent, dan leggen we je -in ongeveer anderhalf uur- uit hoe je zelf de site kunt onderhouden en aanvullen. Deze korte ‘workshop’ kost €150,00. Je krijgt de uitleg ook op papier én digitaal. Een week of zes later hebben we opnieuw (telefonisch) contact om te kijken of alles nog naar wens is.

Let op: alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

WORDPRESS & Lego

Op een andere pagina van deze website staat een artikel over WordPress. We maken een vergelijking met een bouwdoos van LEGO. Voor iedereen die beter wil begrijpen hoe een website wordt opgebouwd.