Duidelijke prijzen

De kosten voor een nieuwe website kunnen nogal variëren. Bij Textmaker kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan.

We inventariseren -vrijblijvend- je wensen en maken daarna een offerte. Aan die prijsopgave houden we ons. Punt. De eindprijs van je nieuwe website wordt 'modulair' opgebouwd.

Inventarisatie van wensen

We spreken ergens af om jouw ideeën over de nieuwe website door te nemen. Waar wil je hem voor gaan gebruiken? Welke uitstraling wil je de site meegeven? Wat moet er op komen te staan? Hoeveel pagina's, welke kleur, welke mogelijkheden? Dit kennismakingsgesprek duurt ongeveer anderhalf uur en je betaalt alleen de reiskosten.

Offerte per module

Uiterlijk twee dagen later krijg je de beloofde offerte in je mailbox. Daarop staat duidelijk wat we hebben afgesproken en wat de diverse onderdelen gaan kosten. Die eerste prijsopgaaf kunnen we nog wijzigen. Je kunt modules laten verwijderen, of juist onderdelen laten toevoegen. Geen probleem.

Als we het helemaal eens zijn over de opdracht die je ons geeft, dan gaan we aan de slag. We beginnen met de domeinnaam (het toekomstige internetadres) en de noodzakelijke serverruimte (de plek waar de pagina's van de site worden opgeslagen).

Daarna bouwen we een eerste concept van je nieuwe, digitale visitekaartje. Dat wordt een werkende website. Jij mag dan zeggen of we goed bezig zijn. Dit gedeelte van de bouwfase kost €600,00. Dat bedrag is exclusief BTW en gebaseerd op een website met vier tot zes verschillende pagina's.

Kosten van de tekst

Iedere website heeft 'content' nodig (tekst, foto's, video, etc.). Misschien heb je al voldoende materiaal klaar liggen om je website te vullen. Maar misschien ook niet. Textmaker kan je dan helpen met copywriting, interviews, fotografie, videoproductie, podcasts en illustratiemateriaal. Daar maken we afspraken over.

De teksten zijn het belangrijkste onderdeel van de site (daar gaat Google je mee vinden). Als we jouw materiaal gaan herschrijven, dan kost dat €250,00. We kunnen ook de teksten 'from scratch' voor je schrijven. Dat is duurder, omdat het meer tijd kost. Reken op een bedrag van ongeveer €500,00.

We helpen je ook om de teksten geschikt te maken voor zoekmachines zoals Google (SEO in vaktermen). Dat kost €75,00.

Fotografie in dagdelen

We zorgen -desgewenst- ook voor de fotografie.

Je hebt voor een gemiddelde website al snel een stuk of vijftien scherpe en relevante foto’s nodig. Die heeft niet iedereen op voorraad liggen…

Voor het maken van foto's rekenen we in dagdelen. Een fotosessie op één lokatie kost een ochtend, een middag, of een avond. De prijs is dan €250,00. Daar komt nabewerking bij. Reken op de helft van de tijd van de fotoshoot.

Websitebouw door Textmaker. Studiolamp bij kosten van fotografie.

Logo

En als je nog geen (bedrijfs)logo hebt, dan kun je ons om een ontwerp vragen. Net als bij de fotografie rekenen we voor het logo-ontwerp in dagdelen van €250,00. Ga er maar vanuit dat we met vier uur werken (en overleggen) een heel eind zijn. Dan gaan we de puntjes op de ‘i’ zetten en de website kan worden gepubliceerd.

Workshop Wordpress

Als je tevreden bent, dan leggen we je -in ongeveer anderhalf uur- uit hoe je zelf de site kunt onderhouden en aanvullen. Deze korte 'workshop' kost €150,00.

Je krijgt de uitleg ook op papier én digitaal. Een week of zes later hebben we opnieuw (telefonisch) contact om te kijken of alles nog naar wens is.


Let op: alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.


Op een andere pagina van deze website staat een artikel over Wordpress. We maken een vergelijking met een bouwdoos van LEGO. Voor iedereen die beter wil begrijpen hoe een website wordt opgebouwd.

LEGO bouwsteen bij artikel over Wordpress