Privacyverklaring | versie 25 mei 2018.

Wat leuk dat je interesse toont voor mijn bedrijf Textmaker. Op deze website vind je meer informatie over de werkzaamheden die ik verricht. Je kunt ook contact met me opnemen, of je aanmelden voor een nieuwsbrief. Jouw bezoek laat daarbij een aantal digitale sporen achter. Op deze pagina leg ik uit wat er gebeurt met de informatie die wordt verzameld.

Gegevensbescherming (wet AVG)

Als ondernemer ben ik -vanaf 25 mei 2018- verplicht je volledig en transparant te informeren over de omgang met je persoonsgegevens. De uitleg is zo toegankelijk mogelijk geformuleerd. Bekijk het allemaal op je gemak. Als ik het hele verhaal alvast voor je mag samenvatten, dan staat er dat ik zorgvuldig, vertrouwelijk en respectvol met jouw persoonlijke gegevens omga. Uiteraard!

Bezoeken van de website

Bij een bezoek aan de website, het invullen van een contactformulier, of het aanmelden voor de nieuwsbrief worden er persoonsgegevens verwerkt. Het gaat om je voor- en achternaam, adresgegevens, telefoonnummer, e-mailadres, IP-adres en gegevens over je activiteiten op de website.

Aanmelden nieuwsbrief

Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief, dan gebruik ik je gegevens alleen voor dat doel. Er wordt gevraagd om je voor- en achternaam en je e-mailadres. In het bovenste (header) of onderste deel (footer) van iedere nieuwsbrief vind je de mogelijkheid om je gegevens aan te passen, of om je af te melden.

Contactformulier

De informatie die je invult via het contactformulier is iets uitgebreider. Ik heb je e-mailadres, of telefoonnummer nodig om contact met je op te nemen. De toelichting die je er eventueel bij schrijft, komt niet verder dan mijn mailbox. Als we overeenkomen om ‘zaken te gaan doen’, dan zal ik meer informatie van je vragen.

Waarom gegevens doorgeven

Een aantal van jouw gegevens heb ik nodig om contact met je op te nemen en om de dienstverlening te kunnen uitvoeren. Ik bewaar je naam en andere noodzakelijke gegevens om contact te onderhouden en je te informeren over zaken die voor onze samenwerking relevant zijn.

Alle informatie die je per mail met me deelt, sla ik zorgvuldig op. Telefonisch gedeelde informatie wordt niet digitaal vastgelegd, hooguit schrijf ik een paar korte herinneringsnotities op papier.

Je gegevens worden ook verwerkt om blogs of nieuwsbrieven te versturen en om bezoekersgedrag te analyseren ter verbetering van de website.

Verkopen en delen van gegevens

Je gegevens worden niet verkocht. Ze worden ook niet gebruikt om uitgebreide bezoekersprofielen samen te stellen.

Je gegevens worden wel gedeeld met derden als dat noodzakelijk is vanwege een wettelijke verplichting, of een gerechtvaardigd belang (zoals redelijke bedrijfsvoering). Dit zijn de partijen waar ik jouw gegevens mee deel:

  • de bank, vanwege de verwerking van betalingen,
  • het online boekhoudpakket MoneyBird, voor mijn zakelijke administratie,
  • belastingadviseur, vanwege inzage in facturen met adresgegevens,
  • websitehoster one.com, voor de opslag van gegevens uit contactformulieren,
  • nieuwsbriefsoftware van MailChimp, voor de digitale nieuwsbrief (en blog),
  • Google Analytics, voor de analyse van bezoekgegevens website.

Met deze ‘verwerkers’ zijn verwerkersovereenkomsten gesloten.

Registratie surfgedrag

Ik plaats zelf geen cookies op de website Textmaker.nl, maar je surfgedrag wordt wel geregistreerd. Via Google Analytics worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres (deels afgeschermd). Er staan ook links naar sociale netwerken op mijn website, zoals Facebook, LinkedIn, Instagram, etc. Deze bedrijven kunnen jouw surfgedrag volgen.

Tip: via de instellingen van je internetbrowser kun je je afmelden voor cookies, alle eerder opgeslagen informatie verwijderen en een melding laten geven bij verzending van een cookie. Let er wel even op dat sommige websites minder goed kunnen functioneren als je alle cookies uitschakelt.

Google Analytics

Met Google Analytics kan ik bezoek- en klikgedrag op de website analyseren. Die informatie wordt door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten en verwerkt in rapporten over het functioneren van de website. Op de websites van Google en Google Analytics vind je hun privacybeleid met meer informatie.

Het verzamelen van bezoekcijfers gebeurt op een privacy-vriendelijke manier; het unieke klantgedeelte van het IP-adres heb ik geanonimiseerd en ‘gegevens delen’ is uitgezet. Je kunt er ook voor kiezen om jouw IP-adres uit mijn bezoekcijfers te verwijderen. [ga_optout]

Google kan deze informatie aan derden verschaffen als Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Hier heb ik geen invloed op.

Je gegevens zijn goed beveiligd

Ik neem de bescherming van je gegevens serieus. Met alle ‘verwerkers’ (zie hierboven) zijn afspraken vastgelegd. Mijn eigen computers zijn met betrouwbare technische maatregelen beveiligd (gebruikersnamen, inlogcodes en beveiligingssoftware).

Zoals je hebt kunnen zien maakt de website gebruik van een betrouwbaar SSL-certificaat. Een SSL-verbinding kun je herkennen aan het slotje en het woord ‘veilig’ voor het internetadres.

Privacyverklaring Textmaker

Als blijkt dat -ondanks alle beveiligingsmaatregelen- deze website is gehackt, of als er wordt ingebroken op mijn computers en er privégegevens van jou zijn gestolen, dan zal ik je daarover volledig informeren. In eerste instantie zal ik -samen met hostingpartijen en softwareleveranciers- in kaart brengen welke schade er is toegebracht. Vervolgens gaan we het probleem oplossen en daarna neem ik contact met je op om vervolgstappen te bespreken. Uiteraard hoop ik dat ons dit soort procedures bespaard zullen blijven, maar je kunt maar beter het ‘worstcasescenario’ kennen.

Hoe lang blijven je gegevens bewaard?

Ik bewaar je persoonlijke gegevens niet langer dan logisch of nodig is. Anders gezegd: zolang er sprake is van een ‘klant-/opdrachtgever’-relatie sla ik je gegevens op. Uiteraard moet ik me ook houden aan de wettelijke en fiscale kaders, zoals de verplichting van de Belastingdienst om facturen zeven jaar te bewaren.

Als je uitsluitend geabonneerd bent op de nieuwsbrief of het blog, dan kun je zelf onze ‘digitale relatie’ -per direct- beëindigen door je uit te schrijven. Daar kan ik je ook bij helpen.

Jij houdt de controle

Je mag er op vertrouwen dat ik niets van jouw persoonlijke gegevens -zonder toestemming- deel met anderen, tenzij er een administratieve of wettelijke verplichting voor geldt. Je gegevens worden niet langer bewaard dan logisch of nodig is voor het werk dat ik voor je doe. Je kunt me altijd vragen om jouw gegevens in te zien, te corrigeren, of te verwijderen. Mijn invloed op de werkwijze van organisaties als Google, Facebook, etc. is beperkt. Bekijk hun privacyverklaringen op de websites van het betreffende bedrijf.

Als je vragen hebt, neem dan contact op. Ik maak graag inzichtelijk welke data ik van je heb, uiterlijk binnen twee werkdagen (tijdens mijn vakanties kan het iets langer duren). Mocht je er aanleiding toe zien, dan kun je bezwaar maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens en/of een klacht indienen bij de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens.

Heb je tips, vragen of andere feedback?

Gerard Oonk
eigenaar Textmaker
Hamseweg 60-B
3828 AE HOOGLAND
KvK 57745331
BTW-ID: NL001493101B59
gerard@textmaker.nl
+31 33 433 02 82