Flappy Bird en Candy Crush

flappy-bird-screens
Neem contact met ons op als je vragen hebt.
Mail met Gerard

Deel dit verhaal als je wilt…

Flappy Bird

Dong Nguyen maakt games. Hij woont in Hanoi en is erg succesvol met zijn spelletjes. Vorige week verraste Dong vriend en vijand toen hij ‘Flappy Bird’ terugtrok uit Apple’s App Store en Google’s Play Store. ‘Flappy Bird’ was volgens ingewijden goed voor een winst van 1,5 miljoen Dollar. Dat is veel en je zult toch echt een paar keer op je hoofd krabben voordat je zo’n kassucces de nek omdraait.

Jatten van Nintendo

Er liepen een paar juridische claims tegen de maker. Hij zou visuele elementen hebben gejat van Nintendo’s Mario-games. Volgens eigen zeggen, heeft dat echter geen rol gespeeld bij het besluit van Dong. Zijn afweging lag -nogmaals: volgens eigen zeggen- op ethisch niveau. Als reden voor het stoppen, tweette hij dat mensen Flappy Bird ‘overmatig’ spelen. “They are overusing it.” Dong wil verslaving voorkomen dus. Dat is nobel.

In alle verhalen op internet lees ik tussen de regels door dat Dong schoon genoeg had van alle (negatieve) aandacht. Er was dat akkefietje met Nintendo, maar het spel viel bovendien bij veel trendsetters op internet niet in de smaak. Je zult begrijpen wat ik bedoel als je naar het volgende filmpje kijkt. Niet schrikken….


Candy Crush

En nu ik toch met verslavende games bezig ben: het bedrijf waar ‘Candy Crush’ wordt gemaakt, heeft een goed boekjaar achter de rug. De winst van ‘King Digital Entertainment’ schoot met zevenduizend procent (7.000%) omhoog. De stijging ging van $7.8 million to 567.6 miljoen. Stuur de medewerkers een weekje naar de Bahama’s, op kosten van de zaak, zou ik adviseren.

King Digital doet meer dan alleen Candy Crushen. Ze halen per dag 128 miljoen actieve gebruikers naar hun site. 93 Miljoen daarvan speelt het populaire spelletje.

Check voor meer details de site van TIME.