Radio.Garden verovert de radiowereld

Radio.Garden verovert de radioharten
Neem contact met ons op als je vragen hebt.
Mail met Gerard

Deel dit verhaal als je wilt…

Vanmiddag werd ik heel aangenaam verrast. Het was tijdens een editie van het Crossmedia Café bij het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Een paar slimme jongens presenteerden een volledig nieuwe manier om radiostations te vinden. De naam van hun speeltje: Radio.Garden

Als je de website van de makers bezoekt, begrijp je meteen dat ze erg creatief (en technisch) zijn…..

Kattenoog

In het verleden hadden we de ‘afstemschaal’. Je draaide met een grote knop langs tientallen radiostations. Het groene ‘kattenoog’ vertelde of je goed had afgestemd.

Tegenwoordig typen we een internetadres in, of we googelen op termen als ‘radiostation’, ‘muziekradio’, of ‘NPO Radio 1’.

Het kan nog heel anders. Veel leuker, uitgebreider en vooral eenvoudiger. Dat bewijst Radio.Garden

Handleiding

Dit is hoe het werkt: je krijgt de wereldbol voorgeschoteld op je computer-, telefoon-, of tabletscherm. Op de kaart zie je allemaal groene stippen. Dat zijn radiostations. Het enige wat je hoeft te doen is een klein schietschijfje te richten op zo’n groen puntje. Daarna kun je luisteren.

Radio.Garden legt alles bloot

Bij grote steden is het aantal beschikbare stations enorm. Check Londen of New York maar eens.

Ik zit nu al een tijdje te luisteren naar een muziekprogramma in Buenos Aires. Het station heet ‘Feeling FM 91.9’. Deze zender had ik nooit gevonden zonder Radio.Garden. Je ontdekt met het grafische hulpmiddel dus ook volstrekt nieuwe programma’s.

Meerdere lagen

Er zijn nog een paar extra laagjes in Radio.Garden. Je kunt bijvoorbeeld jinglepakketten beluisteren, de geschiedenis van het medium ontdekken, of verhalen vinden van radiomakers en -luisteraars. Alles is doeltreffend vormgegeven.

Kortom: Radio.Garden heeft mijn hart veroverd en waarschijnlijk zal ik niet de enige blijven. Mark my words!