Podcast doet het prima

Foto van een oude NAGRA recorder
Neem contact met ons op als je vragen hebt.
Mail met Gerard

Deel dit verhaal als je wilt…

Even opbiechten: ik heb nooit zo geloofd in het fenomeen Podcast. Hoe enthousiast Adam Curry ook deed en hoeveel geld hij er ook mee leek te verdienen, ik kon er niet warm voor lopen. Net op het moment dat ik dacht dat de podcast is uitgestorven, zie ik jubelberichten uit Amerika komen.

Een paar vasthoudende onderzoeksjournalisten zijn diep in een moordzaak uit 1999 gedoken. Ze vertellen over de zaken die ze tegenkomen en interviewen ook allerlei betrokkenen. Het is Radio pur sang, maar dan via digitale antennes.

De serie heet ‘S E R I A L’ en draait voor het eerste jaar. De makers hebben geld gekregen van het bedrijf waar ook ‘This American Life’ wordt gemaakt. Volgend jaar gaat de subsidiekraan dicht en alles wordt nu uit de kast gehaald om geld in te zamelen voor een tweede seizoen. Je zult dat merken als je naar de site van S E R I A L gaat.

Ik denk dat er volgend jaar een vervolg komt. Vijf miljoen downloads (and still counting) is de moeite van het financieren waard. Vergelijk het maar eens met het aantal luisteraars van een goed beluisterd radiostation in Nederland…

Check de (podcast) website van S E R I A L.