Webtrends

Artikel over de webtrends van 2015.
Neem contact met ons op als je vragen hebt.
Mail met Gerard

Deel dit verhaal als je wilt…

Als je binnenkort een website gaat ontwerpen, of je huidige site is toe aan een nieuw design, dan is het handig om te weten welke webtrends voor 2015 worden voorspeld. Amber Leigh Turner heeft het allemaal keurig voor je op een rij gezet. Het Top 10-lijstje staat hier onder, de uitleg vind je in een post van Amber.

Twee webtrends spreken me erg aan, namelijk de verdere uitbreiding van storytelling (2.) en de herintroductie van professionele fotografie (6.).

Storytelling

Ik geloof in de kracht van (korte) verhalen. Een verhaal prikkelt de fantasie en helpt om de kern van de boodschap langer te onthouden. Journalisten zijn de verhalenvertellers van onze tijd. Ik zie voor hen een mooie toekomst als ze zichzelf toestaan om ook opdrachten voor commerciële partijen te gaan doen. Meer informatie daarover in mijn eBook ‘Brand Journalism’.

Fotografie

Veel webbouwers hebben een abonnement bij een bureau voor stockfotografie. Dat is beter dan het lukraak jatten van plaatjes op internet (want dat zie ik ook veel te vaak gebeuren). Toch hebben die stockfoto’s ook hun beperkingen. Ze zijn vaak heel ‘gestileerd’, op het emotieloze af. Een ingehuurde fotograaf die speciaal voor jou materiaal schiet, kun je vragen om de sfeer van jouw bedrijf in de foto’s te vangen.

Top 10 web trends

  1. Meer scrollen
  2. Interactie en storytelling
  3. Headers eenvoudiger
  4. Simpele navigatie
  5. Vaste breedte
  6. Professionele fotografie
  7. Meer App-vormgeving
  8. Verborgen hoofdmenu’s
  9. Grote letters
  10. Snellere prestaties

Om te kunnen checken of dit soort voorspellingen een beetje realistisch zijn, kun je nog even bekijken wat de verwachtingen voor 2014 waren…

Ontdek meer van Textmaker