Klooster! – unieke glossy over kloosterleven

Abt Gerard Mathijsen Egmond Binnen in glossy Klooster
Neem contact met ons op als je vragen hebt.
Mail met Gerard

Deel dit verhaal als je wilt…

Uitgeverij Adveniat in Baarn heeft in mei 2017 een uniek magazine uitgegeven. De titel: Klooster!

Klooster!

De uitgave is een eenmalige glossy over het religieuze (klooster)leven in de breedste zin van het woord. En deze glossy is in die zin een primeur. Niet eerder is het leven van religieuzen in Nederland zo over het voetlicht gebracht in een glossy van maar liefst 148 pagina’s. De glossy is  gepresenteerd op elf verschillende locaties. Van Nijmegen tot Vaals, van Amsterdam tot Heeswijk-Dinther, van Wittem tot Berkel-Enschot, van Egmond tot Sint Agatha.

Elf covers

Al deze plekken hebben hun eigen voorpagina. En dat is óók een primeur, want niet eerder telde een glossy in Nederland elf verschillende covers. Deze glossy verschijnt als opmaat van de open kloosterdagen op 10 en 11 juni. Dan bieden bijna 40 kloosters in Nederland een unieke kans om het religieuze leven nader te leren kennen.

Tien covers van de glossy Klooster

Het magazine staat natuurlijk bomvol met prachtige foto’s. Dat hoort immers zo bij een glossy….

Ik had het genoegen om een belangrijk deel van de fotografie te mogen verzorgen. Het resultaat is een bijzonder inkijkje in het leven van kloosterbewoners. Een ervaring om niet licht te vergeten. Kloosterlingen blijken zeer gastvrij, plezierig in de omgang en ze nemen de tijd om naar verhalen te luisteren.

Interview

Als extra toefje slagroom op de goddelijke taart mocht ik een dag meelopen met een jonge monnik (in spé). Je kunt het verslag van deze ontmoeting vinden op een andere pagina van deze website.

Broeder Michaël in glossy Klooster
Broeder Michaël (novice) vertelt over zijn grote wens om te leven in een klooster.

Ontdek meer van Textmaker