Ruth in een ander licht – Themamiddag bij Cool

Ruth-verhuist-naar-Heerhugowaard-©-Sander-Troelstra
Neem contact met ons op als je vragen hebt.
Mail met Gerard

Deel dit verhaal als je wilt…

HEERHUGOWAARD – Sinds de komst van het asielzoekerscentrum heeft Heerhugowaard er vele nieuwe inwoners bij. Welk verhaal gaat er schuil achter al deze ‘nieuwe gezichten’? Tijdens de themamiddag ‘Vluchten in beeld en geluid’, zondag 19 februari bij Cool kunst en cultuur, worden met muziek, film en beeldende kunst de verhalen van deze en andere vluchtelingen verteld.

Change of life

Heerhugowaard-Vluchten-in-beeld-en-geluidTijdens de themamiddag wordt onder meer de documentaire ‘Change of Life’ vertoond, gemaakt door de pas zeventienjarige Jasskaran Singh uit Afghanistan, die momenteel in het asielzoekerscentrum in Alkmaar verblijft. Met deze film wil hij Nederlanders laten zien hoezeer vluchten je leven verandert en wat het met je doet als je als asielzoeker in een nieuw en vreemd land verblijft.

Ruth in een ander licht

Daarnaast wordt de fototentoonstelling ‘Ruth in een ander licht’ (te zien tot en met 19 maart) geopend, waarin twee jonge fotografen uit verschillende culturen met indringende portretten het Europese emigratievraagstuk zichtbaar maken.

Ook is er een optreden van een multicultureel gelegenheidsorkest onder leiding van Jeff Heijne, is er een expositie van tekeningen en schilderijen gemaakt in het asielzoekerscentrum Heerhugowaard en worden verhalen verteld door vluchtelingen. De presentatie is in handen van Mena Leila.

Initiatiefnemers Vluchten in beeld en geluid

Het initiatief voor deze middag komt van Marian de Wit en Sytze van der Molen. Sytze zag de fototentoonstelling al eerder in Amersfoort en was daar enorm door geraakt: ,,Wat een positieve, krachtige mensen!”, aldus Sytze. Ook Marian raakte geïnspireerd tijdens een soortgelijk evenement: ,,In Zaandam zag ik hoe ‘1001 dromen’, een voorstelling voor Nederlanders en vluchtelingen, zorgde voor een enorme eensgezindheid van zoveel verschillende nationaliteiten in de zaal.”

Met ‘Vluchten in beeld en geluid’ willen ze de bezoekers in Heerhugowaard graag datzelfde gevoel laten ervaren. Cool kunst en cultuur ondersteunt dit initiatief en faciliteert de organisatie van deze middag.

Cool kunst en cultuur

De themamiddag is zondagmiddag 19 februari vanaf 14.00 uur bij Cool kunst en cultuur. De toegang is gratis, maar reserveren is gewenst. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.coolkunstencultuur.nl of bij de servicebalie van Cool. De bewoners van het asielzoekerscentrum zorgen voor thee en hapjes.


Op de bovenste foto: Stef Bos (lied van Ruth) en de fotografen Mujtaba Jalali en Sander Troelstra [©Sabine Keijzer]
Bron artikel: organisatie van ‘Vluchten in beeld en geluid’.

Ontdek meer van Textmaker